Світла пам’ять Івану Гнатовичу Єрмакову

Ректорат і науково-педагогічний колектив Хортицької національної академії глибоко сумує через непоправну втрату – пішов з життя відомий український вчений, провідний фахівець з історії педагогіки, кандидат історичних наук, завідувач сектору навчально-методичного забезпечення змісту освіти дітей з особливими потребами Державної наукової установи «Інститут модернізації змісту освіти», співголова Української наукової школи педагогіки та психології життєтворчості Єрмаков Іван Гнатович, з яким колектив нашого закладу пов’язувала багаторічна плідна співпраця. В 1990-ті роки під безпосереднім науковим супроводом Єрмакова І.Г. у Запорізькому краї, на острові Хортиця в рамках Всеукраїнського соціально-педагогічного експерименту сформувалася нова освітня парадигма, заснована на прогресивних ідеях педагогіки та психології життєтворчості.

Іван Гнатович був самовідданим і невтомним діячем на ниві експериментальної педагогіки, ініціатором і керівником фундаментальних наукових досліджень, автором багатьох наукових праць, які стали теоретико-методологічним підґрунтям інноваційного розвитку системи освіти України ХХІ століття. Безмежна ерудиція Івана Гнатовича, як історика педагогіки, завжди збагачувала його колег фактологічним матеріалом та новими ідеями, виплеканими з науково-педагогічної спадщини класиків вітчизняної і світової педагогічної думки.

Колектив Хортицької національної академії пам’ятає та цінує кожен день плідної, важливої співпраці з Єрмаковим І.Г. на благо освіти України. Висловлюємо глибокі співчуття рідним та близьким Івана Гнатовича, його колегам і однодумцям.

Світла пам’ять…