Візит до БО «БФ «Карітас Запоріжжя»

«Карітас Запоріжжя»

25 березня 2021 р. викладачі кафедри соціальної роботи Мосаєв Ю.В та Червоненко К.С. разом зі студентами 3 та 4 курсів спеціальності 231 «Соціальна робота» Хортицької національної академії відвідали БО «БФ «Карітас Запоріжжя» з метою ознайомлення з технологіями соціального обслуговування в рамках недержавного сектору соціальної роботи.

БО «БФ «Карітас Запоріжжя» є найбільшим представником недержавного сектору соціальної роботи в Запорізькій області, тому студенти із радістю погодилися відвідати зазначену установу.

Кейс-менеджер Тетяна Цацуро та піар-менеджер Юлія Нікітенко провели чудову екскурсію, під час якої студенти ознайомилися з роботою соціальних працівників та педагогів, психологів, соціальних аніматорів, кейс-менеджерів, волонтерів, координаторів соціальних проєктів та менеджеру з фандрайзингу. Кожен зі спеціалістів БО «БФ «Карітас Запоріжжя» детально розповів про свій напрям роботи та про особливості практичної соціальної роботи в недержавному секторі. Студенти дізналися про особливості надання соціальної допомоги в буферній зоні Донецької та Луганської областей; кращі практики розвитку громад за допомогою соціальних проєктів; особливості залучення коштів на реалізацію соціальних ініціатив тощо.

Наприкінці екскурсії представники БО «БФ «Карітас Запоріжжя» та викладачі і студенти спеціальності 231 «Соціальна робота» Хортицької національної академії домовилися про подальше співробітництво.