Телеграм-канал Кіберполіції

Друзі, хочемо з вами поділитись Телеграм-каналом наших партнерів – Кіберполіції: https://t.me/CyberpolUA

Тут ви можете переглянути усі актуальні новини про викриття правопорушень та Інтернет-махінації, а також отримати рекомендації, як не потрапити на «гачок» аферистів у мережі.

Скоріше долучайтеся!

 

 

Крім того, КІБЕРПОЛІЦІЯ НАГАДУЄ!

ДВОФАКТОРНА АВТОРИЗИЦІЯ – надійний спосіб захисту власних облікових записів

Двофакторна авторизація може бути одним із способів авторизації на власному обліковому записів, під час якого необхідно окрім введення логіну та паролю зробити певну додаткову дію. До прикладу, ввести отриманий на власний номер телефону код, прийняти дзвінок або підтвердити вхід через аутентифікатор на телефоні.

Аутентифікатор – це засіб, що використовується для підтвердження особи користувача. Іншими словами для створення цифрової аутентифікації. Людина вирізняє себе в комп’ютерній системі чи додатку, показуючи при цьому, що контролює аутентифікатор.

Двофакторна авторизація може значною мірою зменшити імовірність крадіжки особистих даних в інтернеті, тому що знання пароля жертви недостатньо для здійснення  зламу облікового запису.

На разі популярні сервіси електронної пошти та соціальні мережі надають дану послугу абсолютно безкоштовно.

Чи справді нам потрібна двофакторна авторизація?

Дослідження фактів отримання незаконного доступу до персональних даних людей свідчить про те, що одного пароля вже недостатньо. Такий пароль може бути викрадений або підібраний. Крім того самі користувачі часто досить безвідповідально ставляться до вибору пароля. І досі найпоширенішими залишаються паролі «123456» та «qwerty» та ін.

Акаунти найпопулярніших сервісів типу Google та Facebook використовуються для авторизації на інших онлайн-ресурсах. Отже, якщо зловмисники отримують доступ до одного акаунту, вони автоматично викрадуть інформацією з багатьох інших сервісів.

Але якщо налаштована двофакторна авторизація тоді система не надасть доступ до сервісу без додаткової ідентифікації, навіть якщо буде введений правильний пароль. Таким чином, якщо Ваш пароль буде викрадений, і хтось спробує ним скористатися, Ви отримаєте про це сповіщення і зможете оперативно зреагувати (змінити пароль).