«С. Ф. Русова – світоч української освіти та педагогічної науки» – відеолекторій і зустріч з авторським колективом фільму про видатного українського педагога відбулися у приміщенні бібліотеки академії 24 лютого

Софія Русова

Саме так студенти і викладачі Хортицької національної академії відзначили 165-у річницю від дня народження Софії Федорівни Русової, педагога, державного і громадського діяча України.

Цікавими і грунтовними на заході були відеовиступи-лекції ректора, професора В.В.Нечипоренко «Теоретико-методологічне значення педагогічної спадщини Софії Русової для інноваційної практики розбудови Нової української школи» та проректора, доцента Н.М.Гордієнко «Система національно-патріотичного виховання дітей та молоді на ідеях Софії Русової: інноваційний досвід Хортицької національної академії».

Фільм про С.Ф.Русову, що був відзнятий під час проведення науково-пошукової експедиції академії на батьківщину педагога до Чернігівського краю, був доповнений у ході зустрічі і обговорення із авторськом колективом фільму (В.В.Нечипоренко, Н.М.Гордієнко, В.В.Маврін, М.С.Кудінова, Л.В.Курінна, О.М.Галієва, О.О.Сташук) та викладачами кафедри соціальної роботи (А.І.Павленко, К.С.Червоненко). Студенти мали можливість ознайомитися з унікальними виставковими матеріалами, працями видатного діяча.

Зважаючи на карантинні обмеження, всі бажаючі мали змогу долучитися до відеолекторію і в соціальних мережах.