Колектив Хортицької національної академії взяв участь у круглому столі на тему «Педагогічна спадщина Софії Русової і сучасна освіта» (до 165-річчя з дня народження С.Ф. Русової)

Хортицька національна академія

18 лютого науково-педагогічні працівники Хортицької національної академії дистанційно взяли участь у круглому столі на тему «Педагогічна спадщина Софії Русової і сучасна освіта» разом з науковцями, методистами і практичними працівниками Інституту модернізації змісту освіти, Інституту проблем виховання Національної академії педагогічних наук України та багатьох інших закладів освіти і музейних установ України. Круглий стіл проводився для вшанування пам’яті видатної жінки-науковця – Софії Федорівни Русової, життя якої було сповнене освітньо-науковими і суспільними звершеннями заради величного майбутнього Української держави. Присвятивши життя науковому обґрунтуванню і розбудові Нової української школи, Софія Русова на власному прикладі довела унікальну роль жінки-педагога, яка гармонізує освітній простір ідеями добра і краси, людяності і духовності, естетики і дитиноцентризму.

У форматі дистанційної участі у роботі круглого столу представлені доповіді ректора Хортицької національної академії, доктора педагогічних наук, професора Нечипоренко В.В. (тема: «Теоретико-методологічне значення педагогічної спадщини Софії Русової для інноваційної практики розбудови Нової української школи») і проректора з наукової роботи, доктора соціологічних наук, доцента Гордієнко Н.М. (тема: «Система національно-патріотичного виховання дітей та молоді на ідеях Софії Русової: інноваційний досвід Хортицької національної академії»). Крім цього, на круглому столі презентовано відеофільм «Подвиг в ім’я України: життя, діяльність і творчість Софії Федорівни Русової», створений студентами, учнями та викладачами Хортицької національної академії за результатами дослідницько-життєтворчого проекту.

Відеозаписи цих ґрунтовних доповідей і фільму всі бажаючі можуть переглянути на платформі YouTube за посиланнями:

https://www.youtube.com/watch?v=DKnCMz7Xd2s&feature=youtu.be (доповідь Нечипоренко В.В.);

https://www.youtube.com/watch?v=sXZpRm3YHgQ (доповідь Гордієнко Н.М.);

https://www.youtube.com/watch?v=fNEMqAP-oJY&feature=youtu.be (фільм «Подвиг в ім’я України: життя, діяльність і творчість Софії Федорівни Русової»).

Вітаємо педагогічну спільноту України із 165-річчям з дня народження Софії Федорівни Русової!