Науково-практичний семінар «Сучасне суспільство як ресурс соціалізації дітей з особливими освітніми потребами»

Науково-практичний семінар

04 грудня 2020 року кафедрою спеціальної педагогіки та спеціальної психології було проведено науково-практичний семінар «Сучасне суспільство як ресурс соціалізації дітей з особливими освітніми потребами», присвячений Міжнародному дню людей з інвалідністю.

Відкрила захід модератор семінару Турубарова Анастасія Володимирівна, к.психол.н., завідувачка кафедри. Серед запрошених спікерів семінару з доповіддю виступила Бриль Марина Миколаївна, к.психол.н., директорка Державного науково-методичного центру змісту культурно-мистецької освіти Міністерства культури та інформаційної політики України, заслужений працівник культури України. Від кафедри спікерами були: Дергач Маргарита Альфрітівна, д. пед. наук, професорка кафедри; Китманова Ірина Вікторівна, викладач кафедри, сурдопедагог вищої категорії; Жадленко Ірина Олександрівна, к.пед.н., доцент кафедри, логопед вищої категорії; Моренко Ольга Миколаївна, к.пед.н., старший викладач кафедри, практичний психолог.

Проблематика семінару містила аналіз сучасних тенденцій розбудови інклюзивного простору у сфері культури і мистецтва; питання соціалізації дітей з особливими освітніми потребами засобами мистецтва, а також в умовах інформаційного суспільства; практичні поради щодо роботи інклюзивно-ресурсних центрів.

Дякуємо адміністрації академії за допомогу в організації науково-практичного семінару, а також спікерам і учасникам за активну та творчу роботу!