Тарас Шевченко – поет сили, енергії й боротьби!

Тарас Шевченко – поет сили, енергії й боротьби!

20 листопада в Хортицькій національній академії проведено І етап Міжнародного мовно-літературниого конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка. Мета конкурсу − вшанування творчої спадщини Тараса Григоровича Шевченка, виявлення творчо обдарованої молоді, розвитку її потенціалу, виховання у молодого покоління поваги до мови і традицій свого народу, підвищення рівня мовної освіти в Україні.

Для нашого народу «Кобзар» − не просто настільна книга. Це святі для нашої Батьківщини рядки, які не втратили свою актуальність навіть через століття після їх написання. Сподіваємося, що Конкурс надихнув молодь на сприйняття сьогодення нашої держави через систему морально­етичних принципів Тараса Шевченка, продовжив формування в конкурсантів естетичного сприйняття Шевченкового слова, котре не має строку задавненості.

Близько 40 студентів академії намагалися зазирнути за горизонт творчості поета, осягнути глибину творів Шевченка. Цього року студенти писали  публіцистичну статтю, у якій давали відповіді на поставлені поетом питання: «Мій Боже милий! як хотілось, Щоб хто-небудь мені сказав Хоч слово мудре; щоб я знав, Для кого я пишу? для чого?». Різні відповіді отримало журі конкурсу, однак усі студенти схилися до думки, що Тарас Шевченко – це поет сили, енергії й боротьби, це поет, який мав велике бажання жити для себе та своєї країни! Шевченкове слово актуальне, стверджували наші конкурсанти, воно визначає україноцентричне бачення нашої культури та історії, мови й літератури.

Переможцями у творчому змаганні стали:

1 місце – Гурц Діана, студентка першого курсу спеціальності Спеціальна освіта;

2 місце – Орел Мирослава, студентка другого курсу спеціальності Фізична терапія, ерготерапія;

3 місце – Жидунов Павло, студент другого курсу спеціальності Фізична терапія, ерготерапія;

Дубина Аліна, студентка другого курсу спеціальності Спеціальна освіта;

Гапоненко Яна, студентка четвертого курсу спеціальності Туризм.

Хочеться відзначити також роботи Сухини О., Рог О., Таран А., Савранової В., Поночовни О., Позднякової А., Самойленко К. 

Вітаємо переможців! Дякуємо всім за активну участь!