Тиждень працівника соціальної сфери

Тиждень працівника соціальної сфери

Кафедра соціальної роботи Хортицької національної академії разом зі студентами і запрошеними експертами завершила тиждень відкритих онлайн-заходів, присвячених Дню працівника соціальної сфери, який розпочався з досить нетрадиційного і щирого відеопривітання жестовою мовою першокурсниками спеціальності 231 Соціальна робота (куратор – доцент О. А. Клопота).
Другокурсники взяли активну участь у нетрадиційному інтерактивному онлайн-занятті (круглому столі з викладачами кафедри) «Емпатійність у діяльності соціального працівника» (старший викладач К. С. Червоненко).
Четвертий курс успішно захищав творчі проєкти «Вітчизняний досвід реалізації інноваційних технологій в соціальній сфері» (доцент О. А. Клопота).
На завершальному і надзвичайно цікавому об’єднаному семінарі 2 листопада «Соціальний працівник від студентства до успішної кар’єри» (доцент Ю. В. Мосаєв) викладачів кафедри і всіх студентів спеціальності, який вже стає традиційним з 2019 року, виступили запрошені відомі в Запоріжжіі соціальні працівники та громадські активісти – в.о. директора КЗ «Запорізький обласний центр соціально-психологічної допомоги» ЗОР Шахарова Олеся Олександрівна, головний спеціаліст відділу організаційної та кадрової роботи Заводської районної адміністрації м. Запоріжжя, громадський активіст та політичний діяч, магістр соціальної роботи Волохіна Рєна Вікторівна, громадський діяч соціального та екологічного спрямування, магістр соціальної роботи Ширяєв Володимир Вікторович. Завідувач кафедри А. І. Павленко презентував надруковане навчальне довідкове видання «Короткий термінологічний словник-довідник майбутнього викладача вищої школи» (автори-укладачі проф. В. В. Нечипоренко, проф. А. І. Павленко)
Гості семінару розповіли про свою професійну та громадську діяльність, згадали про власні повчальні студентські будні, дали настанови та запросили студентів на проходження практики.