Хортицька національна академія здобула почесну нагороду «Лідер інновацій в освіті»

«Лідер інновацій в освіті»

12–14 жовтня у Києві проводилася Дванадцята міжнародна виставка «Інноватика в сучасній освіті» за підтримки та участі Міністерства освіти і науки України, Національної академії педагогічних наук України.
Цього року в роботі виставки взяли участь 328 закладів вищої, фахової передвищої та післядипломної педагогічної освіти, наукових установ, закладів професійно-технічної освіти, загальної середньої, дошкільної та позашкільної освіти, органів управління та місцевого самоврядування. Привітання учасникам, організаторам і гостям надіслали Голова Верховної Ради України Разумков Дмитро Олександрович, т.в.о. Міністра освіти і науки України Шкарлет Сергій Миколайович, Президент Національної академії педагогічних наук України Кремень Василь Григорович, в.о. директора Державної наукової установи «Інститут модернізації змісту освіти» Баженков Євген Володимирович.
Здобутки Запорізького краю з освітньо-реабілітаційної та інноваційної діяльності були успішно презентовані комунальним закладом вищої освіти «Хортицька національна навчально-реабілітаційна академія» Запорізької обласної ради. За результатами участі в конкурсах Дванадцятої міжнародної виставки «Інноватика в сучасній освіті» Хортицька національна академія здобула почесну нагороду «Лідер інновацій в освіті» за подані науково-методичні матеріали на тему: «Інновації в системі внутрішнього забезпечення якості вищої освіти Хортицької національної навчально-реабілітаційної академії». Перелік закладів вищої освіти, також відзначених цією почесною нагородою, включає такі провідні університети України, як Національний авіаційний університет, Національний медичний університет імені О. О. Богомольця, Івано-Франківський національний медичний університет, Національний педагогічний університет імені М. П. Драгоманова, Національний університет «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка». Із Запорізького регіону почесну нагороду «Лідер інновацій в освіті» отримали всього три заклади: Хортицька національна академія, Національний університет «Запорізька політехніка» і Запорізький обласний інститут післядипломної педагогічної освіти.
За підсумками Дванадцятої міжнародної виставки ректор Хортицької національної академії, доктор педагогічних наук, професор Нечипоренко Валентина Василівна отримала Подяку від Президента НАПН України В. Г. Кременя і першого заступника директора ДНУ «Інститут модернізації змісту освіти» МОН України Ю. І. Завалевського за вагомий особистий внесок і активну організаторську діяльність з інноваційного розвитку освіти, а колектив закладу нагороджений Дипломом за презентацію досягнень і упровадження інновацій в освітній процес.
Тож, маючи вагомі здобутки, науково-педагогічний колектив Хортицької національної академії готовий до подальшої інноваційної діяльності, спрямованої на розвиток освітньо-реабілітаційного простору в Запорізькому регіоні.