Відкриття нової локації для гарденотерапії

Гарденотерапія Хортицька національна академія

18 червня відбулося відкриття завершеного проєкту облаштування грядок, доступних маломобільним особам на території, Хортицької національної академії.

Територія була оснащена у межах проєкту «Гарденотерапія як засіб інклюзивної соціально-екологічної реабілітації» громадської організації «НАМ НЕ БАЙДУЖЕ», який реалізується за підтримки Програми малих грантів Глобального екологічного фонду ООН.

Створення високих грядок дає можливість маломобільним людям, як дорослим, так і дітям, долучатися до роботи з рослинами безпосередньо на грядках: саджати, вирощувати, обробляти.

Також у рамках проєкту було розроблено «Щоденник гарденотерапії» та методичний посібник з питань впровадження гарденотерапії в Україні.

Застосування методу гарденотерапії сприяє заохоченню дітей з особливими потребами до роботи з рослинами й передбачає такі зміни в їх фізичному та психоемоційному стані: розвиток тонкої моторики; покращення орієнтації в просторі; покращення логічного мислення; формування естетичного смаку; створення умов для психоемоційної релаксації.