Ми перемогли у міжнародному проєкті!

Хортицька національна академія

У результаті оцінки заявленого гранту на конкурсі Партнерских Проєктів програми «RITA – Зміни в Регіоні» (https://programrita.org/logo-do-pobrania/) поданий кафедрою фізичної реабілітації на чолі із завідувачкою Тетяною Одинець проєкт під назвою «Самодіагностика раку молочної залози у молодих українок» отримав найвищі бали (3 місце в рейтингу) і отримав згоду на фінансування та реалізацію.
На конкурс було подано 82 заявки, 2 було відхилено з формальних причин, в результаті аналізу тільки 13 проєктів вирішено дофінансувати.
Проєкт був написаний Товариством AZS WSG (що входить до складу Групи WSG, Бидгощ, Польша), а партнерами у проєкті є 5 університетів з України:
1. Житомирський державний університет імені Івана Франка, координатор – проф. Тамара Кутек
2. Харківська державна академія фізичної культури, координатор – доц. Катерина Мулик
3. Хортицька національна академія, координатор – проф. Тетяна Одинець
4. Херсонський державний університет, координатор – доц. Юрій Грабовський
5. Львівський державний університет фізичної культури імені Івана Боберськогоб координатор – проф. Юрій Бріскін
Проєкт передбачає у результаті його реалізації зменшення кількості пізнього виявлення раку молочної залози шляхом навчання самодослідження грудей населення України (студенток та персоналу університету).
В проєкті передбачено тижневе стажування в Польщі (Бидгощ) по 3 представників від кожного університету (разом 15 осіб), що повністю фінансується з проєкту, а також передання для кожного університету спеціального навчального обладнання найкращих світових виробників і друкованих навчальних матеріалів, проведення навчання студентів та викладачів методів самодослідження молочної залози.
У межах програми будуть реалізовані спільні майстер-класи, семінари та тренінги для викладачів та студентів, організовані Хортицькою національною академією та Stowarzyszenie AZS WSG.
На квітень 2021 року заплановано проведення у кожному з університетів Академічного Дня Боротьби з Раком Молочної залози, в якому крім локальних авторитетів, студентів, телебачення візьмуть участь провідні польскі спеціалісти з лекціями та виступам, а також консультаціями.
Сумарно, у проєкті безпосередньо візьме участь 950 осіб, а посередньо біля 10 000 осіб – студентів та викладачів і мешканців з України.
Підтвердження присудження гранту можна побачити тут: https://programrita.org/wp-content/uploads/2019/04/lista-dofinansowanych-wiosna-2020.pdf
Вітаємо усіх учасників з виграним міжнародним проєктом!

Список профінансованих проектів