Підсумки Спартакіади ХНА 2019-2020 н.р.

017 Фізична культура і спорт

Цього року у Хортицькій національній навчально-реабілітаційній академії пройшла II щорічна студентська Спартакіада. І хоча не всі заплановані змагання відбулись, внаслідок оголошеного в державі вимушеного карантину, однак варто відмітити неабиякий інтерес студентів академії до цього заходу. Так, цьогоріч у змаганнях з різних видів спорту взяли участь 24 команди всіх спеціальностей та практично всіх курсів академії, проти 13 команд-учасниць минулорічної Спартакіади. Це свідчить, перш за все, про бажання студентів займатись фізичною культурою та спортом, прагнення показати свої здібності та проявити себе з якнайкращої сторони, проявити командний дух та волю до перемоги.

Організатор змагань – кафедра фізичної реабілітації академії доклала багато зусиль задля того, щоб змагання з легкої атлетики, шашок, настільного тенісу та волейболу пройшли на високому організаційному рівні, а призери змагань вчасно отримали свої нагороди – почесні грамоти, кубки, медалі та солодкі призи.

На жаль, з причин, не залежних від волі кафедри, не встигли завершити змагання з бадмінтону (змагання були припинені на етапі фінальної частини), а також не проведені змагання з дартсу. Однак, вже зараз можна підвести підсумки Спартакіади, враховуючи фактично проведені змагання.

Отже, за результатами проведених змагань, III загальнокомандне місце виборола збірна команда Студентської Ради академії, яка набрала 23 залікових бали. Варто зазначити, що у складі цієї команди виступали студенти – представники майже всіх спеціальностей, які показали високий результат і довели, що можуть не лише добре навчатись, не лише організовувати студентське дозвілля, а й бути справжніми спортсменами і досягати у спорті бажаних висот, і своїм прикладом надихати студентів на ведення здорового способу життя. 

II загальнокомандне місце посіла молода й амбітна команда студентів 1 курсу спеціальності «Фізична терапія, ерготерапія» з результатом 15 залікових балів. Ця команда ставила перед собою мету – перемогти у цьогорічній Спартакіаді, і в неї на це були підстави, однак їм трохи не пощастило, а можливо й не вистачило ще двох змагань, які планувались, і в яких вони могли наздогнати, а може й перегнати лідера. Однак, команда показала справжній бійцівський характер, волю до перемоги і заслужено стала фіналістом.

І нарешті, переможцем II щорічної студентської Спартакіади Хортицької національної навчально-реабілітаційної академії з фантастичним результатом – 7 залікових балів, стала команда студентів 2 курсу спеціальності «Фізична терапія, ерготерапія»! Минулого року цій чудовій команді не вистачило до перемоги лише кілька балів, а цього року вони довели, що вони найкращі спортсмени!

Вітаємо переможців і фіналістів Спартакіади, висловлюємо глибоку вдячність усім студентам – учасникам змагань і бажаємо всім здоров’я, творчої наснаги, успіхів у навчанні і чекаємо на нові старти!