Звернення ректора академії

Дорогі студенти, учні та майбутні абітурієнти
Хортицької національної академії!

Шановні колеги!

Перед усім світом та нашою державою зокрема постали безпрецедентні виклики, які вимагають від кожного з нас внутрішньої мобілізації та швидкої адаптації до незвичних умов карантину, що передбачає дистанційне навчання і виконання професійних завдань. Запорукою нашої безпеки і мінімізації ризиків інфекційного зараження є чітке, відповідальне виконання рекомендацій і детальних інструкцій, наданих керівництвом держави і профільними офіційними структурами: Президентом і Прем’єр-міністром України, Міністерством охорони здоров’я, Міністерством освіти і науки України та місцевими органами влади. Закликаю всіх відповідально ставитися до карантинних заходів, які, на сьогоднішній день, є головним чинником попередження подальшого поширення епідемії на території України, ключовою умовою Вашого життя і здоров’я в цей складний період.

Поряд із дотриманням безпечних умов, нам необхідно актуалізувати всі компетенції самоорганізації і саморегуляції для ефективного навчання та професійної діяльності у дистанційному режимі. Як ректор, хочу запевнити, що мною та адміністративним апаратом закладу створено всі умови для того, щоб учні, студенти та співробітники знаходились у безпеці та продовжували виконувати свої обов’язки на високому рівні. Хочу наголосити, що Хортицька національна академія продовжує стабільно працювати, ректорат і керівники структурних підрозділів допомагають студентам та науково-педагогічним працівникам реалізовувати навчальні та професійні плани. 

Шановні студенти й учні! Пропоную Вам поглянути на період карантину, як на час нових можливостей для підготовки та реалізації власних життєвих і соціальних проектів. Карантин – це тимчасовий захід, який роз’єднав нас на нетривалий час, і вважаю, що це дасть змогу переглянути найважливіші життєві цінності: друзів, родину, викладачів, колег, особисте здоров’я та життя. Бо саме любов до життя, людяність, сердечність, доброта, милосердя – це найважливіші якості ЛЮДИНИ. Використайте всі надані Вам можливості для того, щоб  зануритись у дистанційне навчання, виконуйте завдання творчо, поєднуйте різні канали онлайн-комунікації. Адже дистанційне навчання – це сучасно, цікаво і зручно! Закликаю Вас поринути у наукову роботу, адже триває підготовка до Всеукраїнської науково-практичної конференції студентів та молодих вчених «Освітні і культурно-мистецькі практики в контексті інтеграції України у міжнародний науково-інноваційний простір», інформація про яку розміщена на сайті Хортицької національної академії. Час карантину дає Вам можливість розвинути свій інтелектуальний потенціал, отримати змістовні консультації від наукових керівників. 

Шановні науково-педагогічні і педагогічні працівники! В період карантину саме від Вас залежить ефективна організація дистанційного навчання студентів та учнів, тож прошу поставитися до цього пріоритетного завдання з максимальною відповідальністю. Також сподіваюся на підвищення Вашої науково-публікаційної активності, участь у наукових онлайн-конференціях (на нашому сайті є повідомлення про ті конференції, які будуть проводитися на базі Хортицької  національної академії та інших закладів вищої освіти), підготовці методичних матеріалів, розділів монографій і посібників згідно з планами, розміщеними на сайті Хортицької національної академії у розділі про наукову роботу.

Окремо хочу звернутися до майбутніх абітурієнтів нашого закладу, з якими ми планували зустрітися 13 березня на Дні відкритих дверей, але через карантинні заходи зможемо тимчасово спілкуватися тільки в онлайн-режимі. Запевняю Вас, що вступна кампанія цього року обов’язково відбудеться, тож наш колектив готується зустрітися з Вами і з радістю прийняти до згуртованої спільноти Хортицької національної академії – стабільного та перспективного закладу вищої освіти!

Дякую всім Вам за розуміння та співпрацю, бажаю міцного здоров’я і чекаю на нові зустрічі у стінах Хортицької національної академії! І пам’ятайте, що саме відповідальна, суб’єктна, життєтворча позиція кожного з нас вкрай необхідна в цей складний час, період мобілізації всього українського суспільства заради абсолютних цінностей – збереження життя і здоров’я кожної людини, нашої країни і в цілому планети Земля!

З повагою,
Ректор Валентина НЕЧИПОРЕНКО