Міжнародний день рідної мови

«Слова належать століттю, а думки – вікам…»

21 лютого Україна і світ відзначали Міжнародний день рідної мови. Це свято для кожної країни має особливе значення, адже покликане сприяти підтримці мови як виразника культурної приналежності кожної людини. 

З нагоди свята в Хортицькій національній академії проведено перший тур Всеукраїнської студентської олімпіади з навчальної дисципліни «Українська мова (за професійним спрямуванням)». До участі в олімпіаді були запрошені студенти, які виявили лінгвістичні здібності під час вивчення зазначеної дисципліни. Захід проводився у форматі публічного виступу на одну із запропонованих морально-етичних тем за вибором студента, оскільки уміння виступати публічно є однією з важливих складових професійної комунікативної компетентності майбутніх фахівців. Оцінювання здійснювалося за такими критеріями: змістове наповнення усного тексту, його структурування, мовленнєве оформлення, доцільність використання невербальних засобів спілкування. 

Перемогу в олімпіаді здобули такі студенти:

1 місце – Маслак Альона (СОб-3)

2 місце – Ісаєва Єлизавета (СОб-3), Савранова Віолетта(СОб-1)

3 місце – Васильєва Юлія (Тб-3), Кошкіна Анастасія (Мб-1), Таран Анжеліка (ПОб-1).

З нагоди Міжнародного дня рідної мови бажаємо усій спільноті Хортицької національної академії стійкого прагнення до самовдосконалення у використанні мовних багатств рідної, державної мови України, активної життєвої позиції щодо розширення і зміцнення позицій української мови у вітчизняному та світовому просторах, збереження традицій української нації. Нашим переможцям − натхнення, результативної праці, якнайкраще засвідчити рівень сформованості мовної та мовленнєвої компетентностей, взявши участь у другому турі Всеукраїнської студентської олімпіади з навчальної дисципліни «Українська мова (за професійним спрямуванням)», який проходитиме у Вінницькому державному педагогічному університеті імені Михайла Коцюбинського!