Вулканічний клекіт високих дум Шевченка

Студенти Хортицька національна академія

15 листопада 2019 року співробітниками кафедри соціально-гуманітарних дисциплін Хортицької національної академії було проведено І етап ХХ Міжнародного мовно-літературного конкурсу імені Тараса Шевченка. Його мета − вшанування творчої спадщини Тараса Григоровича Шевченка, виявлення творчо обдарованої молоді, розвитку її потенціалу, виховання в молодого покоління поваги до мови й традицій свого народу, підвищення рівня мовної освіти в Україні.

Студенти академії, які мають літературний хист, писали есе «Вулканічний клекіт високих дум Шевченка», використовуючи образи та цитати з віршів поета. Участь у конкурсі – це реалізація у творчо обдарованих студентів потреби продемонструвати свою любов і шану до поета світового рівня, націєтворця Тараса Григоровича Шевченка.


Усі творчі роботи були єдині думкою: роки й віки намагаються віддалити Шевченка від нас, а він щодень стає ближчим, дорожчим, зрозумілішим. І щодень потрібнішим, особливо в нашому сьогоденні.

Працівниками бібліотеки організовано виставку «Велич Тарасового слова», в межах якої було репрезентовано різні видання художніх текстів Кобзаря та книги, присвячені життю та творчості українського генія.

Бажаємо учасникам конкурсу творчих злетів, натхнення, легкої словотворчості!