Вони дарують розкіш людського спілкування (до Міжнародного дня логопеда)

Студенти Хортицька національна академія

15 листопада 2019 року в Хортицькій національній академії викладачі, студенти і співробітники святкували Міжнародний день логопеда. Адже саме людям такої важливої соціальної професії щиро дякують дорослі й діти з особливими освітніми потребами, мета яких – навчитися правильно розмовляти.

Урочисту частину свята відкрили проректор з наукової роботи Наталія Миколаївна Гордієнко та декан факультету реабілітаційної педагогіки та соціальної роботи Ірина Юріївна Антоненко. Вони привітали студентів із професійним святом, відзначивши, що ця професія посідає досить важливе місце у сучасному суспільстві, бо повертає кожній людині розкіш розкутого людського спілкування, наголосивши на тому, що студенти Хортицької національної академії є досить конкурентоздатними, тому по закінченні вишу завжди працевлаштовані.

До слова також була запрошена завідувач кафедри спеціальної педагогіки та спеціальної психології Анастасія Володимирівна Турубарова, яка у своїй промові відмітила високий рівень залучення до свята студентів: протягом цього тижня студенти брали активну участь у різних заходах, присвячених Дню логопеда – це і презентація для першого курсу ігор в логопедичній роботі, і проведення лого-батлу, логоритміки з молодшими школярами. За активну участь у заходах, присвячених Міжнародному дню логопеда, групи були нагороджені подарунками.
Започаткована у минулих роках традиція – посвячення студентів першого курсу в логопеди стала для початківців справжнім святом. Саме сьогодні вони долучилися до цієї професії, відчули себе частиною великої студентської спільноти. Провести ритуал посвячення в логопеди було надано магістрам-випускникам цього року Усенко Людмилі та Лоцман Ользі.
А потім всім присутнім у залі було запропоновано зануритися в цікаву діяльність логопедів. Для цього студенти 3 курсу провели із залою логоритміку, подарувавши всім емоційний позитивний заряд.

Даруючи присутнім добрий настрій та хвилини радощів, студенти показали свою мистецьку майстерність – запальні танці, гумористичні сценки. Пісні, що наповнили душу теплом, під керівництвом викладача української жестової мови Ірини Вікторівни Китманової, іскрометні рядки віршів про кохання, родинний затишок, шанобливе ставлення до батьків, що супроводжувалися жестовим мовленням, надихали присутніх найкращими почуттями.

З вуст студенток щиро пролунала ода коханню – материнському, синівському, доччиному. Кохання є всьому першоджерелом, тож слід його плекати й оберігати як найкращий талісман людства. Чудове свято, як завжди, закінчилося фотосесією на добру згадку про мрійливі студентські роки.