Двадцятий мовний марафон у Хортицькій національній академії

Вища освіта в Україні

08 листопада 2019 року до Дня української мови та писемності в Хортицькій національній академії проведено І тур ХХ Міжнародного мовного конкурсу ім. Петра Яцика, участь у якому взяли студенти різних спеціальностей і курсів, та «Всеукраїнський радіодиктант національної єдності».

Міжнародний конкурс знавців української мови імені Петра Яцика − конкурс, який має на меті утвердження державного статусу української мови, піднесення її престижу серед молоді, виховання поваги до культури й традицій українського народу. Цьогоріч студенти академії міркували над сенсом людського життя, добирали фразеологізми, застосовували лексичні, граматичні, правописні правила сучасної української мови. Окремі завдання мали на меті перевірку знань змін у новому українському правописі.

Уже стало доброю традицією в академії брати участь у написанні диктанту національної єдності. До написання радіодиктанту приєднуються люди зі всієї України та з різних країн світу. У залі панувала особлива атмосфера, адже всі учасники стали часткою єдиного дійства – свята розуму, патріотизму, натхнення, любові до рідного слова.
Учасники заходів дійшли висновку, що українська мова – це духовна святиня нашого народу. Свято сприяло розвитку в молоді почуття національної гідності, вихованню шанобливого ставлення до національних традицій, народної мудрості, до краси й гармонії рідного слова.