ІІ Міський пленер «Барви рідного краю»

Завідувач кафедри дизайну Хортицької національної академії Наталія Володимирівна Дерев’янко в якості голови журі взяла участь у ІІ Міському пленері «Барви рідного краю», організатором якого виступив Департамент освіти і науки Запорізької міської ради та науково-методичний центр Департаменту.

Даний захід присвячений Дню міста Запоріжжя, Дню захисника Вітчизни, Дню Запорізького козацтва; спрямований на створення умов для реалізації культуротворчого потенціалу обдарованих дітей та молоді, набуття навичок роботи над індивідуальним та колективним художнім проектом в графічних та живописних техніках.
В пленері взяли участь біля п’ятдесяти юних художників, переможців конкурсів з образотворчого мистецтва різних рівнів: учні 5-11 класів, вихованці позашкільних закладів освіти віком від 11 до 17 років.

Як відзначила, Корольова Ольга Юріївна, методист науково-методичного центру департаменту, член оргкомітету ІІ Міського пленеру: «Наша мета – це формування у школярів особистісно-ціннісного ставлення до образотворчого мистецтва, художньо-естетичне виховання в умовах соціокультурного середовища освітньої системи міста; сприяння розвитку художнього мислення, уяви, реалізації інтелектуального та творчого потенціалу молоді».

Незалежне журі під головуванням Наталії Володимирівни відзначило високий рівень робіт та зацікавленість та завзятість юних художників: «Конкурсанти намагалися показати всю красу рідного краю, відшукували цікаві куточки нашого міста, сміливо обирали техніки виконання. Сподіваємося, що юні художники будуть продовжувати займатися образотворчим мистецтвом і невдовзі ми побачимо їх в якості студентів кафедри дизайну нашої академії».