У Хортицькій національній академії свято « Від абітурієнта до студента»

Вища освіта в Україні

2 вересня в Хортицькій національній навчально – реабілітаційній академії відбулося свято-День знань, яке знову зібрало всю хортицьку родину разом в урочистій святковій залі, а разом з нею – гостей, батьків, друзів, які переймаються студентською долею своїх близьких.

Сьогодні важливий день для закладу, адже дружна студентська родина радо приймає до своїх лав першокурсників, які вже переступили поріг дитинства, впевнено крокують у юність і починають знайомство зі зрілістю.

Для студентів – першокурсників сьогодні також прозвучав перший дзвоник, котрий покликав їх до світлих, добре обладнаних аудиторій, а далі- у доросле життя.

Свято знань відкрила ректор Хортицької національної академії Нечипоренко Валентина Василівна. У своїй промові зі словами привітання вона звернулася до всіх присутніх у святковій залі, подякувала батькам за спільну плідну співпрацю у вихованні студентської молоді, викладачам академії за їхню турботливість, мудрість і досвідченість, активну громадянську позицію, участь у повсякденному житті закладу.

Валентина Василівна наголосила на тому, що бути студентом Хортицької національної академії наразі є модним і престижним, бо місія закладу – підготовка кадрів для НУШ, для організації інклюзивної освіти в регіоні.

Ректор підкреслила, що академія має всі умови для навчання в ній молоді  з особливими освітніми потребами: безбар’єрний доступ до освіти, ліфт, гуртожиток, у майбутньому – басейн.

Після слів привітання голова Студентського уряду Нестерова Анастасія провела урочисту посвяту першокурсників у студенти.

Урочистий захід закінчився « Гімном академії» у виконанні вокального  ансамблю «Ровесники» та студентського хору Хортицької національної академії.

По завершенні урочистої частини свята студенти були запрошені на свою першу лекцію.