ВЕЛИЧ ОСОБИСТОСТІ ТАРАСА ШЕВЧЕНКА

ТАРАС ШЕВЧЕНКО

Таку назву мала презентація проєктів, присвячена 209-ій річниці з Дня народження Тараса Григоровича Шевченка, яка відбулась 09 березня 2023 року в Хортицькій національній академії. На онлайн-зустрічі студенти факультету реабілітаційної педагогіки та соціальної роботи та факультету мистецтва та дизайну презентували результати своїх досліджень на теми, дотичні до їхньої фахової діяльності: “Шевченко – митець”, “Шевченко – дітям ”, “Велич особистості Тараса Шевченка”. 

Учасники заходу були суголосні в думці, що надзвичайно важлива увага до слова Шевченка в часи війни, адже Великий Кобзар надихає український народ своїм Словом, вселяє віру в нашу Перемогу: «В своїй хаті своя й правда, і сила, і воля. Нема на світі України, немає другого Дніпра». Велич Шевченка полягає в тому, що він зумів повернути нам національну гідність і необхідність боротися за відновлення незалежної Української держави. Він навчав і переконував нас у можливості щасливого життя тільки у своїй  незалежній державі.

У важкий для України час особливо важливо транслювати національну ідею, яку сформулював поет у поемі «Кавказ»: «Борітеся – поборете, Вам Бог помагає! За вас правда, за вас слава, І воля святая!». Молоде покоління українців буде відбудовувати, розвивати Україну після закінчення війни. І Шевченко був впевнений у потужному потенціалі української нації: «І возвеличимо на диво І розум наш, і наш язик». 

Тарас Шевченко сьогодні надихає все українство своєю вірою на Боротьбу й Перемогу.