Хортицька національна академія взяла участь у Міжнародному науково-дослідному онлайн-квесті «Від імажинеру до технологій постмодерної сучасності»

онлайн-квест

29 листопада на базі Державного інформаційного агентства «Укрінформ» відбувся Міжнародний науково-дослідний онлайн-квест «Від імажинеру до технологій постмодерної сучасності», що передбачав можливість онлайн-участі учасників на платформі Zoom та онлайн-трансляцію на YouTube-каналі Укрінформу. В науковому заході, що проводився з нагоди 100-річчя з Дня народження французького соціолога Жільбера Дюрана і 5-річчя співпраці Української та Французької наукових шкіл архетипіки, взяв участь почесний професор університету Сорбонна, засновник і директор Центру дослідження сучасності та повсякденності (Франція) Мішель Маффесолі, а також  авторитетні вітчизняні вчені: доктор філософських наук, професор, віце-президент Національної академії наук України Пирожков Сергій Іванович; доктор соціологічних наук, професор, професор Київського національного університету імені Тараса Шевченка  Афонін Едуард Андрійович; доктор філософських наук, професор, академік-секретар Відділення вищої освіти Національної академії педагогічних наук України Саух Петро Юрійович та інші науковці. 

Науково-педагогічний колектив Хортицької національної академії на Міжнародному науково-дослідному онлайн-квесті представляли ректор, доктор педагогічних наук, професор Нечипоренко Валентина Василівна і проректор з наукової роботи, доктор соціологічних наук, професор Гордієнко Наталія Миколаївна. Спікерки анонсували Програму ХІІІ Міжнародного теоретико-методологічного семінару і Х Міжнародного конкурсу молодих науковців за темою: «Архетипіка і публічне управління: від імаджинеру до технологій постмодерної сучасності», які заплановані для проведення на базі Хортицької національної академії в червні 2022 р. Спільно з Хортицькою національною академією, співорганізаторами анонсованих наукових заходів є Університет Монпельє–3 імені Поля Валері (Франція), Центр дослідження сучасності та повсякденності (Франція), Українська наукова школа архетипіки та Всеукраїнська Асамблея докторів наук з державного управління. 

Для учасників Міжнародного теоретико-методологічного семінару заплановано проведення театралізованої історико-культурної вистави «Легенди та архетипи Хортиці», яка буде продемонстрована в червні 2022 р. колективом реабілітаційного театру «Інклюзив», що функціонує на базі Хортицької національної академії і має почесне звання «Народний художній колектив».

Наукові статті учасників Міжнародного теоретико-методологічного семінару і Міжнародного конкурсу молодих науковців будуть опубліковані у фахових виданнях категорії «Б», серед яких: «Науковий журнал Хортицької національної академії» (з галузей знань: 01. Освіта/Педагогіка; 23. Соціальна робота); «Публічне урядування» (зі спеціальності 281. Публічне управління та адміністрування); «Український соціум» (зі спеціальностей: 051. Економіка; 054. Соціологія).

Валентина Василівна запевнила наукову спільноту, що відвідування унікального закладу вищої освіти реабілітаційного спрямування в системі освіти і науки України та участь в анонсованих наукових заходах стане для фахівців цінним досвідом плідних фахових дискусій, цікавих культурних подій і змістовних екскурсійних програм.