День пам’яті жертв Голодоморів

День пам’яті жертв Голодоморів

Голодомор – геноцид проти Українського народу, результат спеціально організованого комуністичним керівництвом штучного голоду в 1932-1933 роках, що спричинив загибель мільйонів людей. Згідно з Конвенцією ООН «Про запобігання злочину геноциду і покарання за нього» від 9 грудня 1948 року, геноцидом вважаються умисні дії, спрямовані на цілковите або часткове знищення національних, етнічних, расових або релігійних груп шляхом вбивства членів цієї групи.

Голодомор спричинив загибель мільйонів українців на території України та Кубані, завдав непоправного удару по ментальності та культурі, перервав зв’язок поколінь. Найвразливішою категорією жертв Голодомору стали діти.

І для того, щоб наші студенти знали та пам’ятали про ці жахливі події, а також вшанувати пам’ять загиблих, культурно-масовий сектор Студентського уряду провів просвітницькі заходи для здобувачів вищої освіти Хортицької національної академії, а також підготував вікторину-квест, у якій студенти перевіряли свої знання та дізнавалися про історичні факти цієї чорної сторінки в історії Українського народу.